maanantai 24. helmikuuta 2014

Pohdintaa polttareista

Viimeisestä kirjoituksesta on vierähtänyt jonkin aikaa, mutta syy siihen on parempi kuin hyvä!

Toissa viikonloppuna vietimme hyvän ystäväni polttareita ja niiden järjestely vaati aika paljon organisointia, eikä palautuminenkaan käynyt aivan päivässä parissa. Mutta pienen porukan tiiviit polttarit ovat nyt kunnialla saatu päätökseen ja fiilis on mahtava, joka jäsenellä.

Ystäväni meni siis salaa naimisiin syksymmällä ja niinpä keksimme toisen kaverin kanssa että kostoksi järjestetään "jälkipolttarit"!

Nämä olivat ensimmäiset polttarit joita olen ollut järjestämässä ja nyt kun mietin, niin en tiedä olisiko helpompaa järjestää pienellä vai isommalla porukalla. Pienessä porukassa ilmeni varsin paljon haasteita, kun jokaisella on omia mielipiteitään ja niiden välillä pyrittiin soljumaan. Yksi hankalimmista aiheista oli perinteinen.. raha! Isommassa porukassa kulut olisivat ainakin jääneet henkilöä kohden äkkiä pienemmiksi kuin pienellä porukalla. Mutta kuten jo aiemmin viittasinkin niin loppu viimeeksi meillä oli erittäin onnistunut viikonloppu!

Lauantai-iltana yllätimme sankarin ilmestymällä oven taakse nyyttäri meiningillä. Itse pääsin kokeilemaan uusia elintarvikevärejä marenkeihin ja uutta gluteenitonta reseptiä kakkuun (on muuten yllättävän haastavaa löytää luontaisesti gluteenittomia reseptejä!!).

Säät eivät tänä talvena Lahden alueella ole olleet kovinkaan lumisia ja vielä kahta päivää aiemmin mietin, että peruuntuuko lauantaille järjestämäni ohjelma täysin, mutta joku suurempi voima jossain kuuli toiveeni ja viikonlopulle saimme pakkasta. Näin ollen pääsimme moottorikelkan vetämällä rekikyydillä Vesijärvelle laavulle grillailemaan yöpalaa! Äitini oli viety etukäteen saareen laittamaan tulet ja yön hämyssä oli aivan ihanaa päästä hieman lämmenneelle laavulle katselemaan kaupungista siintäviä valoja! Porukkamme geokätköilijät löysivät saaresta jopa kätkönkin. Harmi ettei tullut otettua kuvia tuolta saaresta, mutta lauantain ACTION-osuudesta löytyy kuva :)

Siellä sitä kiipeiltiin pienen oravanlailla 11-12 metrissä, kuva on otettu kiipeilymme jälkeen, jälleen meillä oli tuuri matkassa, kun sateet alkoivat vasta kiipeilymme päätyttyä. Ja tämä aivan uskomaton temppurata löytyi Iitistä, inhimillisen ajomatkan päästä Lahdesta. Ja näillä radoilla saimme aikaa kulumaan noin 3 tuntia, 3 elämystäyteistä tuntia! Radalta laskeuduttiin jättiläisenkeinun kautta, joka on vielä yksi huima kokemus, toivon että saisin siitä liitettyä videolinkin tänne, kunhan saan videon käsiini! Polttareita ideoidessamme tuskailimme Lahden seudun tarjonnan vähyyttä, mutta jos joku on sortumassa samaan tuskaan, älkööt tuskastuko, tutustu tähän: FaithFactor USKOMATON ELÄMYS!

Kiipeilyn jälkeen istahdimme laavulle joka oli kiipeilyradan vieressä. Iitistä tie kulki Vierumäelle saunomaan ja poreisiin. Voin sanoa että illalla ei tarvinnut unta odottaa ja parin seuraavan päivän aikana kyllä tunsi lihaksissaan jotain tehneensä :)

Polttareiden järjestäminen oli kiva kokemus, mutta itse olen aina ollut varsin yleisiäkin ajatuksia vastaan, sillä en ole koskaan ymmärtänyt sitä miksi sankaria täytyisi nöyryttää. Hankalinta polttareiden järjestämisessä olikin siis se, että mitä ohjelmaa järjestettäisiin, jotta se vastaisi niitä odotuksia mitä voisi odottaa sille viikonlopulle jonka kerran eläessään kokee. Jatkossa kaiken hemmottelun tai toiminnan joutuu luultavimmin järjestämään itse. Mutta onneksi se on ohi kunnialla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti